O podjetju

Company presentation in English

Korenine podjetja KEFO segajo v leto 1949, ko je bilo ustanovljeno podjetje za uvoz in distribucijo laboratorijskih kemikalij, potrošnega blaga in opreme pod imenom Kemoservis. Leta 1954 je prišlo do združitve s podjetjem Fotomaterial, ki se je ukvarjalo z uvozom in distribucijo fotografskega potrošnega materiala in opreme. Podjetje je poslovanje nadaljevalo pod imenom Kemoservis-fotomaterial.

Do leta 2001 je podjetje KEFO šlo skozi prestrukturiranje in privatizacijo ter spremembo imena. Od leta 2001 pa je KEFO v zasebni lasti. V tem letu je tudi prenehalo z distribucijo in prodajo fotomateriala in opreme. Glavna dejavnost podjetja je od tedaj prodaja in distribucija vseh proizvodov, ki jih pri svojem delu potrebujejo laboratoriji: laboratorijske kemikalije, standardni referenčni materiali ter laboratorijsko potrošno blago in oprema.

KEFO


KEFO je leta 2004 ustanovil hčerinsko podjetje v Sisku na Hrvaškem. Tako kot v Sloveniji, tudi na Hrvaškem podjetje razpolaga z lastnimi pisarnami, skladiščnimi prostori, dostavnimi vozili ter usposobljenimi sodelavci za prodajo kemikalij in ostalega blaga, ki se uporablja v laboratorijih. V letu 2005 je podjetje KEFO postalo solastnik evropske družbe LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je druga največja evropska družba za prodajo laboratorijskega potrošnega blaga in opreme. KEFO je kot solastnik LLG razširil svoj prodajni program z laboratorijskim potrošnim blagom in opremo na preko 500 dobaviteljev. V centralnem skladišču v Meckenheimu (Nemčija) je na zalogi več kot 10.000 različnih proizvodov, ki jih tedensko dostavljamo kupcem. S celovitim programom KEFO udejanja svoj sinonim: KEFO Svet laboratorija

Leta 2007 KEFO ustanovi svoje drugo hčerinsko podjetje. Ustanovil ga je v Beogradu, Srbija. Tako kot v Sloveniji in na Hrvaškem podjetje razpolaga z lastnimi pisarnami, skladiščnimi prostori, dostavnimi vozili ter usposobljenimi sodelavci za prodajo kemikalij in ostalega blaga, ki se uporablja v laboratorijih. Konec leta 2009 je KEFO ustanovil hčerinsko podjetje še v glavnem mestu Bosne in Hercegovine, Sarajevu. Tudi to podjetje razpolaga s vsem, kar je potrebno za samostojno poslovanje. Leta 2010 je KEFO s prevzemom Merkurjevega prodajnega programa Tehnične kemikalije in granulati razširil svojo dejavnost na prodajo tehničnih kemikalij in granulatov. Novo dejavnost so prevzela vsa hčerinska podjetja.

Podjetje KEFO ima skupno 76 zaposlenih. Veliko zaposlenih ima univerzitetno in strokovno izobrazbo. Vsi zaposleni se redno šolajo in izpopolnjujejo ob delu, ter tako uspešno izpolnjujejo zahteve, potrebe in želje kupcev.

Podjetje KEFO je prisotno na tržiščih Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne Gore, Kosova, Bosne in Hercegovine ter Makedonije.

KEFO
KEFO

KEFO PRODAJNI PROGRAM

LABORATORIJSKE KEMIKALIJE

 • Za kontrolne laboratorije: J.T.BAKER, CARLO ERBA REAGENTI, FISHER CHEMICAL
 • Za razvoj in raziskave: ACROS ORGANICS
 • Standardni referenčni materiali: Dr. EHRENSTORFER, LGC STANDARDS
 • Titrivali in volumetrične raztopine, reagenti, indikatorji in pufri: KEFO
 • Farmacevtske kemikalije: KEFO

LABORATORIJSKA OPREMA IN PRIBOR

Popolna ponudba opreme in pribora preko 500-ih dobaviteljev iz celotne Evrope.

PLASTIČNI GRANULATI

Zagotavljamo kakovostno distribucijo termoplastičnih granulatov priznanih blagovnih znamk.

Od standardnih materialov nudimo PE, PP, PS, PVC, od tehničnih materialov celoten asortiman Radici Plastics. V ponudbi imamo tudi reciklirane materiale, masterbatche in dodatke.

TEHNIČNE KEMIKALIJE

Podjetje KEFO spada med vodilne distributerje kemikalij na slovenskem trgu.

Kemične proizvode ter surovine, kupujemo pri različnih proizvajalcih. Blago distribuiramo več kot 20-im različnim sektrojem v Sloveniji ter trgih bivše Jugoslavije. Na stalni zalogi imamo več kot 100 proizvodov z našega prodajnega programa. Poleg omenjenega poskrbimo tudi za dobavo industrijskih ter posebnih kemikalij skladno z zahtevami kupcev.

Z dobro logistično podporo naših partnerjev povezujemo interese naših kupcev in dobaviteljev predvsem s sledečih panog in področij:

Tekstil, kemična industrija, oskrba z vodo, metalurgija, prehrambna industrija, farmacevtska industrija, detergenti, usnjarska industrija, papirna industrija, kozmetika, steklo, keramika ter barve in premazi.

ENTERALNA PREHRANA

 • Izdelki za presnovne motnje
 • Sondna prehrana
 • Prehranski dodatki v obliki napitka za odrasle in otroke
 • Prehranski dodatki v obliki v prahu
 • Alergija na kravje mleko
 • Vnetne črevesne bolezni, epilepsija, malabsorbija maščob
 • Nizkobeljakovinski izdelki

MEDICINSKI POTROŠNI MATERIAL

 • Uvodnice, žice, katetri, žilne opornice, balonski katetri, podporni katetri, mikrokatetri, emolizacijski material