Tehnične kemikalije

PRODAJA TEHNIČNIH KEMIKALIJ

V podjetju našim kupcem nudimo blago svetovno znanih proizvajalcev v različnih pakiranjih (60L ročke, plastični ali kovinski sodi, IBC kontejnerji, avto cisterne, 25 kg vreče, 500 kg vreče…). Večina proizvodov je na zalogi v lastnem skladišču. Zagotavljamo »just in time« dobave blaga, periodično dobavo blaga kupcu po predhodnem dogovoru…V kolikor blaga nimamo na zalogi, Vam ga poizkusimo dostaviti v najkrajšem možnem času. Dobavljamo tudi na trgu težje dostopne snovi in kemikalije, specialitete, kompleksne organske snovi, soli žlahtnih kovin, čiste kovine, katalizatorje…

Kupcem za vse blago v sodelovanju s proizvajalcem surovine priskrbimo vso potrebno dokumentacijo (tehnična specifikacija, varnostni list, analizno spričevalo, druga dokumentacija v skladu z zahtevami kupca)

Skupine artiklov:

kisline, lugi, soli, škrobi, sladkorji in sladila, alkoholi, topila, pigmenti, oksidi, aditivi, vitamini, prehranski dodatki, snovi in pripravki za industrijo…

Podjetje KEFO je ekskluzivni zastopnik podjetij Purolite, FACI in CPL Carbon Link za trg SLO, HR, BiH in RS. PUROLITE je drugi največji svetovni proizvajalec ionskih smol, absorbentov in polimernih katalizatorjev. Purolite nudi vso tehnično pomoč našim strankam s področja kemijske industrije, elektronike, prehranske industrije in industrije pijač, priprave pitne vode, hidrometalurgije, kovinske industrije, mehčanja in priprave industrijske vode, petrokemične industrije, farmacije, termoelektrarn in jedrskih elektrarn, industrije sladkorja…Proizvodnja smol se vrši v ZDA, Romuniji in na Kitajskem.

FACI je specializiran proizvajalec nestrupenih kovinskih stearatov, estrov in široke palete oleinskih kemikalij in dodatkov za različne industrijske panoge kot so proizvodnja plastičnih granulatov, gumarska industrija, kozmetična industrija, farmacija, papirna industrija, prehrambena industrija, industrija barv…Proizvodne enote so v Italiji, Španiji, Angliji, Singapuru in na Kitajskem.

CPL Carbon Link je strokovnjak na področju proizvodnje in uporabe filtrov z aktivnim ogljem. Ponuja široko paleto izdelkov adsorpcijskega aktivnega oglja iz kokosovih lupin in premoga. Njihovi izdelki se uporabljajo v številnih industrijskih aplikacijah kot so obdelava voda, obdelava jedilnega olja, čiščenje zraka in plinov, obdelava dimnih plinov, obdelava bazenskih voda in proizvodnja zlata. Proizvodne enote so v Angliji, Indiji in na Kitajskem.

Podjetje KEFO je tudi distributer za surovine nekaterih slovenskih proizvajalcev, med katerimi velja omeniti Cinkarno Celje za titanov dioksid, Belinko za peroksid, TKI za natrijevo lužino , natrijev hipoklorit ter solno kislino.

Poleg omenjenih artiklov vršimo na slovenskem trgu še distribucijo silicijevega dioksida proizvajalca Orisil. Amorfen brezvodni silicijev dioksid je proizveden iz amorfnega kremenovega prahu, s pomočjo parne hidrolize. Nastali produkt je čisti amorfni silicijev dioksid (SiO2). BET površina je lastnost, ki opredeljuje različne tipe Orisil-a. Uporablja se v industriji barv in lakov, tesnil in lepil, črnil, industriji plastike, gumarski industriji, farmaciji in kozmetiki…Proizvodnja orisila poteka v Ukrajini.

Kontakti Kemija

KATJA KRENKER
Komercialistka
  01 56 34 141
  01 56 34 139
  katja.krenker@kefo.si
KSENJA VERBIČ
Komercialistka
  01 56 34 147
  01 56 34 139
  ksenja.verbic@kefo.si
  ksenja9661
VESNA KLINEC
Strokovna svetovalka
  01 56 34 144
  01 56 34 139
  041 693 950
  vesna.klinec@kefo.si
  vesna.klinec