Zgodovina

KEFO SKOZI ČAS

1949

Korenine podjetja KEFO segajo v leto 1949, ko je bilo ustanovljeno podjetje za uvoz in distribucijo laboratorijskih kemikalij, potrošnega blaga in opreme pod imenom Kemoservis. Leta 1954 je prišlo do združitve s podjetjem Fotomaterial, ki se je ukvarjalo z uvozom in distribucijo fotografskega potrošnega materiala in opreme. Podjetje je poslovanje nadaljevalo pod imenom Kemoservis-fotomaterial.

2001

Do leta 2001 je podjetje KEFO šlo skozi prestrukturiranje in privatizacijo ter spremembo imena. Od leta 2001 pa je KEFO v zasebni lasti. V tem letu je tudi prenehalo z distribucijo in prodajo fotomateriala in opreme. Glavna dejavnost podjetja je od tedaj prodaja in distribucija vseh proizvodov, ki jih pri svojem delu potrebujejo laboratoriji: laboratorijske kemikalije, standardni referenčni materiali ter laboratorijsko potrošno blago in oprema.

2004

KEFO je leta 2004 ustanovil hčerinsko podjetje v Sisku na Hrvaškem. Tako kot v Sloveniji, tudi na Hrvaškem podjetje razpolaga z lastnimi pisarnami, skladiščnimi prostori, dostavnimi vozili ter usposobljenimi sodelavci za prodajo kemikalij in ostalega blaga, ki se uporablja v laboratorijih.

2005

V letu 2005 je podjetje KEFO postalo solastnik evropske družbe LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je druga največja evropska družba za prodajo laboratorijskega potrošnega blaga in opreme.

KEFO je kot solastnik LLG razširil svoj prodajni program z laboratorijskim potrošnim blagom in opremo na preko 500 dobaviteljev. V centralnem skladišču v Meckenheimu (Nemčija) je na zalogi več kot 10.000 različnih proizvodov, ki jih tedensko dostavljamo kupcem. S celovitim programom KEFO udejanja svoj sinonim: KEFO Svet laboratorija

2007

KEFO ustanovi svoje drugo hčerinsko podjetje. Ustanovil ga je v Beogradu, Srbija. Tako kot v Sloveniji in na Hrvaškem podjetje razpolaga z lastnimi pisarnami, skladiščnimi prostori, dostavnimi vozili ter usposobljenimi sodelavci za prodajo kemikalij in ostalega blaga, ki se uporablja v laboratorijih.

2009

Konec leta 2009 je KEFO ustanovil hčerinsko podjetje še v glavnem mestu Bosne in Hercegovine, Sarajevu. Tudi to podjetje razpolaga s vsem, kar je potrebno za samostojno poslovanje.

2010

KEFO je s prevzemom Merkurjevega prodajnega programa Tehnične kemikalije in granulati razširil svojo dejavnost na prodajo tehničnih kemikalij in granulatov. Novo dejavnost so prevzela vsa hčerinska podjetja.

2011

V letu 2011 je KFEO razširil svojo dejavnost in pridobil nov prodajni program Enteralne prehrane Nutricia. Prodajni program Nutricia zajema prehrano za posebne zdravstvene namene. Oskrbujemo bolnišnice, domove za ostarele, lekarne,...

2015

KEFO je v letu 2015 postal pooblaščeni zastopnik podjetja TERUMO. Novi prodajni program obsega Medicinski potrošni material Terumo in je namenjen kardiologiji, radiologiji in onkologiji.